T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / YÜREĞİR - Yakapınar Peyami Safa İlkokulu

Yakapınar Peyami Safa İlkokulu

Telefon
03223934848
Belgegeçer
0
WEB
https://yakapinarpeyamisafailkokulu.meb.k12.tr
Adres
Eskimisis mah.Fuat Cebesoy Cad. Yüreğir ADANA
Vizyon
Eğitim sistemi içinde Yakapınar Peyami Safa İlköğretim Okulu olarak, 2000 li yıllarda öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş ve hayata aktarma bilincine erişmiş;teknolojiyi üretim aracı olarak kullanma becerisi edinmiş;sorgulayan,araştıran,düşünen,tartışan, geleceğe en iyi şekilde hazırlayan; çevresinde de örnek alınan, ülkemiz geleceğini yönlendirecek mutlu çocuklardan oluşan başarılı lider okul olmak.
Misyon
Biz Atatürk ilke ve inkılaplarına inanan, Türk Milli Eğitiminin Temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda çalışan, araştırmacı,sorgulayıcı, müteşebbis, sosyal yönü gelişmiş, geçmişi ve geleceği ile bağlantı kurabilen,barışık olan ,yönünü ileriye çevirmiş, yarınlara , değişime ve yeniliğe açık, bilgi üreten ve bilgiyi milletinin kalkınmasında kullanabilen, sorumluluk sahibi, tutarlı, dürüst,kararlı ve yarınlara ümitle bakan öğrenciler yetiştiren bir okuluz.
Başarılar
Öğretmen :20
Öğrenci :427
Derslik :2
Oyun Odası :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3021
Öğretim Şekli :ikili
Saatler
12.50-17.40
Isınma
klima
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Ulaşım
Okulumuz şehir merkezine 30 km uzaklıktadır. Okulumuza ulaşım şehir merkezinden kalkan 191-187-407 numaralı otobüsler ile ve şahsi araçlarla sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Servis bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Adana Yüreğir ilçesine bağlı yaklaşık 3500 kişinin yaşadığı,tarihi açısındda eski bir yerleşim yeri olan bir mahalledir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe merkezine 23km.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
-
Bilimsel Etkinlikler
-
Proje Çalışmaları
-
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
-
Yazdır